donderdag 28 april 2016

Een nieuw debuut


Ik heb al van alles gedaan op loopgebied. En met 'van alles' bedoel ik dan wedstrijden tussen de 100 meter en 48 uur. Langer dan 48 uur liep ik nog niet en maar daar gaat nu verandering in komen want op 4 mei wil ik mijn debuut maken bij een 6 daagse. En dan geen 6 daagse etappeloop maar 6 dagen in de vorm van een 144 uursloop. Dat betekent dat je 144 uur zelf je tijd indeelt met eten, drinken, rusten, sanitaire stops en -niet te vergeten- lopen en dan zo veel mogelijk kilometers bij elkaar ziet te krijgen. Dat klinkt heel erg makkelijk maar dat is het niet.

maandag 11 april 2016

10-4-2016: Marathon Rotterdam


You'll never walk alone, zingt meneer Towers uit volle borst. Toen ik voor het eerst meedeed aan deze marathon, in 1996, zong hij dit nummer ook al. En hij heeft al die jaren gelijk gehad, vandaag lopen we weer niet alleen. Samen met mijn drie mede-pacers, Daniël, Roel en Wessel staan we in het startvak om deelnemers naar de eindtijd van 4 uur 15 te loodsen. We horen eerst meneer Towers zingen, dan startschot 1, vervolgens startschot 2 gevolgd door startschot 3 en dan eindelijk kunnen wij voetje voor voetje naar voren schuiven en na het vierde startschot aan onze tocht beginnen. Er zijn dan al 32 minuten verstreken sinds het eerste startschot en de koplopers hebben er dus al ruim 10 km op zitten. Vreemd idee dat, als wij straks pas 16 km hebben gelopen, de eersten al finishen.

vrijdag 1 april 2016

25-3 t.m. 28-3-2016: OstfriesicheOsterLaufSerie 2016, 4x42 km.



De OstfriesischeOsterLaufSerie 2016 (OOLS 2016): vier dagen met elke dag een marathon, een prima training voor mijn 144 uurswedstrijd die ik in mei wil gaan lopen. Elke dag in een ander dorp, wel allemaal dichtbij elkaar gelegen. Allen in het Noorden van Duitsland: respectievelijk in Neuenburg, Wittmund-Asel, Norden en Aurich. In het laatstgenoemde dorp hadden wij een hotel geboekt en dat bleek heel centraal te liggen ten opzichte van de verschillende startplaatsen. Toeval, want ik had er niet echt op gelet tijdens het boeken, had alleen gekeken naar een hotel ergens in de buurt waar we vroeg konden ontbijten en waar we 's avonds ook de buik konden vullen omdat met Pasen veel restaurants dicht zouden zijn. En Aurich bleek ook nog eens een heel leuk dorp te zijn want naast het lopen van de marathons wilde ik natuurlijk ook nog vakantie hebben. Een wandeling na het lopen is altijd goed als hersteltraining en voor die 144 uur is dat ook nog eens mooi meegenomen.