Jannet Lange in het kort

Even voorstellen:
Ik ben Jannet Lange, geboren (1964) en getogen in Hengelo (O). Sinds 1988 ben ik, samen met mijn toenmalige vriend -en inmiddels mijn man- Jos woonachtig in Almere.
Begonnen in 1986 met lopen. Eerst korte afstanden en pas 10 jaar later mijn eerste marathon. Na die eerste (Rotterdam) nam ik me voor om zoiets echt nooit weer te doen. Toch stond ik er het jaar daarna weer. Toen ik de marathon van Eindhoven in 1998 liep kwam ik erachter dat er veel leukere marathons waren dan die van Rotterdam. Minder druk, minder stress en een mooiere omgeving.
In 1999 bedacht ik dat, als ik toch al 4,5 uur over een marathon deed, ik net zo goed een 6 uursloop kon doen. Dat was maar een klein 1,5 uurtje langer. Zo gezegd, zo gedaan.
Mijn ultradebuut vond plaats in Amersfoort. In de stromende regen en onweer. Maar ik was verkocht. Wat heerlijk om in je (bijna) eentje door het bos te lopen. Inmiddels heb ik al vele marathons en ultra's gelopen. Welke? Dat kun je hier zien. 
Mijn mooiste momenten waren toen ik Nederlands Kampioene werd op de 24 uur, in 2010 en 2011. In 2012 behaalde ik zilver. In 2014 heette dat het Nationaal Kampioenschap en toen werd ik eerste en in 2015 werd ik weer 1e en verbeterde daarbij ook het Nederlandse record in de V50 categorie..
Op de 100 km behaalde ik in 2007 zilver en in 2008 brons op het NK.
In 2015 deed ik mee aan de Tour de France Footrace 2015, een 2800 km lange ronde door Frankrijk die we in 43 dagen liepen en werd daarin gedeeld 2e samen met Jenni de Groot.
In 2016 deed ik mee aan de EMU 6 day race in Hongarije en verbeterde daar in de V50 categorie het NR op de 48 uur en de 144 uur.
In 2019 volbracht ik de Ultrabalaton, 222 km rondom het Balatonmeer.
Maar mijn allermooiste moment was op 25 september 2010 toen ik, als eerste Nederlandse vrouw ooit, in de Spartathlon finishte.

De pijn verdwijnt, de prestatie blijft.
Deze wijze spreuk is bedacht door Jos toen ik ooit eens wilde uitstappen.
Helaas zegt hij er nooit bij wanneer die pijn verdwijnt maar uiteindelijk heeft hij altijd gelijk gehad.

3 opmerkingen:

  1. Hoi Jannette, ik lees je blog met interesse, wat jij doet, wil ik ook graag, ben in opbouw bij zo'n vreselijk fitness bedrijf, maar moet zeggen ik word sterker en loop nu redelijk goed op loopband en voor het eerst nu buiten, 1e doel wolfskamerloop 5 kilometer, interesse liggen zeker bij meer en meer lopen....ik vroeg mij af, ga jij eenzame wegen hardlopend alleen ? jij loopt goed hard, dus jij blijft ze wel voor denk ik zo, maar ik ga nog niet zo heel hard en vroeg mij af hoe jij hier tegen aan kijkt....ik ben Yvonne, Almere Buiten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Yvonne, dank voor je reactie. Goed van je dat je ook aan het hardlopen bent begonnen. Hopelijk heb je er net zoveel plezier in als ik (ondanks het fitness bedrijf ��). Om je vraag te beantwoorden: ja, ik loop ook alleen over eenzame wegen, dat doe ik zelfs het liefst want ik houd helemaal niet van drukte. Ik zorg er wel zoveel mogelijk voor om dit niet in het donker te doen maar het komt wel voor dat ik bij wedstrijden ook 's nachts loop. Ik ben wel eens vreemde snuiters tegen gekomen maar tot nu is me daarbij niets overkomen. In de stad kom ik overigens meer vreemde snuiters tegen... In Almere zijn er veel fietspaden waar je prima kunt lopen en toch niet eenzaam dus in jouw buurt kun je vast wel een geschikte route vinden. Succes met je Wolfskamerloop!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dank je wel Jannet voor je antwoord, heeft even geduurd, maar ik heb je advies ter harte genomen en gewoon hardgelopen overdag op eenzame stukken, zoals je zegt in de stad lopen vreemdere snuiters. Bastiaan Winkelaar, ultra loper bracht mij op de hoogte van je loopprestaties en vond dat wij overeenkomsten hadden....nou ja, ik loop nog niet zoals jij....vond het wel grappig van hem. uiterlijk lijken we wel beetje....hahaa....de loopprestatie van jou daar neem ik mijn petje vooraf. Ben onderweg naar veel lopen en uiteindelijk ook een ultra het plezier is herkenbaar ! Heel veel succes !!!! leuk en inpirerend om je te mogen volgen.

    BeantwoordenVerwijderen