zondag 16 november 2014

Genoeg is beter dan te veel.

                          Foto: Dick Lubbers


Het is al weer 6 weken geleden dat ik tijdens de 6 uur in het A'damse Bos van het ene op het andere moment besloot dat ik genoeg had gedaan voor dit jaar. Genoeg wedstrijden gelopen, genoeg getraind, genoeg afgezien. Ik had er een beetje genoeg van. Niet een beetje genoeg maar meer dan genoeg. Tijd om gas terug te nemen en een herfstslaapje te houden.

Andere jaren nam ik altijd een winterslaapje dus zo heel bijzonder is het niet dat ik een paar weken een time-out neem. Niet dat ik dan niet meer loop maar ik doe wel minder en ik loop geen wedstrijden. Een goede manier voor mij om het lijf te laten herstellen en me mentaal weer fris te maken voor een volgend jaar. En volgend jaar, met de Tour de France Foot Race 2015, zal veel van me gaan vergen, fysiek maar zeker ook mentaal.
Dus deed ik het rustig aan en genoot van mijn herfstslaapje, ik dacht er al over om hem naadloos over te laten gaan in een winterslaapje. Maar het sportcafé bracht daar verandering in. Ik was daar één van de gasten en mocht meepraten over duursport. Andere gasten waren wielrenners Nick Kweldam en Robert Gesink, hardloper (met de nadruk op HARD!) Gert Jan Wassink en Rabo-teamarts Gert Wielink. De avond werd geleid door Nieke Hoitink. En dat was niet alleen een heel leuke avond maar ook een zeer inspirerende. Eentje waarvan je echt zin krijgt om weer eens flink te gaan trainen en goede voornemens te maken. De wedstrijdjes van 2014 die met potlood in mijn agenda stonden werden met een dun penlijntje overgetrokken. Misschien moet ik daar maar eens weer wat serieuzer voor gaan trainen. Ik heb nu genoeg gerust. Genoeg is beter dan te veel en ik moet voorkomen dat ik lui ga worden.

4 opmerkingen:

 1. Ik blijf je volgen en je weet denk ik precies wat je moet doen om goed aan de start te staan van de Trans Footrace 2015..
  TOPPER veel succes alvast..en jij loopt ook hard!!

  Remco Schellingerhout

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor volgers is een herfstslaapje saai, maar voor je lijf broodnodig. Ik ben benieuwd waar je voeten je weer zullen brengen, maar dat zullen we tzt wel lezen.

  Groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kijk! Dat was dus ook voor jezelf weer even inspirerend :-) Fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat het een beetje ver uit de buurt was, had zeker even gekomen anders.....
  Oké herfstslaapje voorbij, nu maar hopen dat de winter geen winterslaapje nodig maakt....of juist wel.....

  BeantwoordenVerwijderen