maandag 29 januari 2018

Januari 2018


Deze maand liep ik twee marathons. De eerste op 5 januari in mijn eigen dorp, de MollenMarathon, georganiseerd door Ben Mol. Helaas waren er maar 4 deelnemers omdat er mensen waren die afgezegd hadden i.v.m de marathon van Kevelaer die in hetzelfde weekend werd georganiseerd. Toch was het best gezellig bij de MollenMarathon want Ben liep zelf tegen de richting in die hij ons verteld had dus kwam ik hem twee keer per ronde tegen. Tot ik voor dezelfde richting koos als Ben want volgens hem was dat toch mooier en had je dan ook minder last van de wind. Dat moet je in een stadsmarathon eens proberen!
Die wind viel nog wel mee maar op de dijk was het wel wat lastig. De storm die een paar dagen ervoor had gewoed had er voor gezorgd dat we ook nog een klein stukje moesten trailen omdat er een boom dwars over het pad lag en daar moesten we omheen door de modder. Maar al met al een geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar als ik weer eens de mogelijkheid heb om op een vrijdag te lopen. Mijn eindtijd was 4.01.46.


Op zondag 7 januari bereikte ik een klein mijlpaaltje die ik ook nog even wil melden: ik liep toen de 100e dag van mijn challenge. Die was begonnen als een officieel in oktober georganiseerde challenge, de Elke Dag Hardlopen Challenge, waarbij je elke dag minimaal een mijl hardloopt. Daar had ik me netjes voor aangemeld, ik was op 30 september begonnen en na oktober ben ik niet gestopt. In januari werd er weer een nieuwe officiële challenge georganiseerd dus ik kon mooi doorgaan. En nu ik dit schrijf ben ik nog steeds niet gestopt, de teller staat inmiddels op 122 dagen. Dat klinkt best wel aardig maar als je weet dat er in Amerika mensen zijn die al gedurende 40-50 jaar elke dag lopen en er in Nederland mensen zijn die dat al meer dan 3 jaar doen, besef je dat ik nog maar een beginner ben (de Nederlandse lijst kun je hier zien). Het is voor mij ook zeker geen doel om hier eindeloos mee door te gaan maar het is wel een goede stok achter de deur om elke dag een frisse neus te halen. En die stok heb ik in de winter heel hard nodig. Alleen na mijn 12 uur in Deventer kostte het me wel moeite om te lopen, ik leek toen meer op een dronken eend dan op een soepel lopende ultraloopster, maar voor de rest gaat het van een leien dakje. De recordhouder is overigens Ron Hill die gedurende 52 jaar en 19 dagen elke dag hard liep.

Nu nog even over challengedag 120: de Sri Chinmoy Inspiration Marathon in het Amsterdamse Bos, gelopen op 27 januari. Op sommige plekken van het parcours lag er modder en plassen water en op één stuk was het wat lastig omdat er veel takjes op het pad lagen, maar verder was het prima te belopen. Het is geen echt snel parcours maar toch ligt het me wel, ooit liep ik hier zelfs mijn PR op de 50 km. De bedoeling was eigenlijk dat ik er een duurloop van ongeveer 4 uur van zou maken maar al vanaf het begin voelde het goed, zo goed dat ik niet meer op mijn horloge heb gekeken maar op gevoel door ben gaan lopen. En dat resulteerde in een geheel constante race die na 3.48.34 afgelopen was. En daarmee werd ik tweede vrouw.

2 opmerkingen:

  1. Dat elke dag lopen heb ik ook wel eens een paar maanden gedaan, maar op een gegeven moment is er altijd wel iets, waardoor de reeks onderbroken wordt (een lange reisdag om maar iets te noemen)! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt wat voor jou om weer eens wat anders te lopen en te doen dat de geijkte dingen... een mollenmarathon en de challenge om iedere dag te lopen totdat je geen zin meer hebt.

    Leuk om te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen