vrijdag 22 oktober 2010

Het kan in Almere

Eindelijk eens een redelijk normale week. Met redelijk normale trainingen, ook al zijn ze nog korter en langzamer dan ik gewend ben. Het enige niet-normale deze week voor mij was mijn bezoekje aan meneer Peeters, de Almeerse wethouder Jeugd, Onderwijs en Sport. Hij wilde mij feliciteren omdat ik de Spartathlon heb uitgelopen.
Meneer Peeters, zelf ook een hardloper, bleek zich goed voorbereid te hebben en wist terdege wat de Spartathlon inhield. Er ontspon zich dus een heel leuk gesprek waarna ik een prachtig boeket bloemen en een felicitatiebrief kreeg aangeboden. Een verslag van de gemeente Almere kun je hier lezen.
Ik vraag me nu alleen nog af hoe wethouder Peeters wist dat ik de Spartathlon heb uitgelopen?
Helemaal zeker weten doe ik het niet maar ik heb mijn verdenkingen richting meneer B.P. uit A.
Als je op de bovenste foto van deze link klikt, kun je nog een mooi filmpje over de Spartathlon zien (met dank aan Bram v.d. Bijl). Na 2:45 zie je de regenbui waar ik het in mijn verslag over heb. De Noor Eiolf Eivindsen, waar dit filmpje over gaat heb ik de tweede dag een hele tijd voor me zien lopen, uiteindelijk finishte hij een klein kwartier eerder dan ik.


4 opmerkingen:

 1. Beste Jannet, het verslag van de gemeente Almere is er niet meer...
  Ze hebben het vast nog wel ergens opgeslagen. misschien kan je het als pdf-bestand toevoegen!

  Groet, Bob Bock

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Bob, je hebt gelijk. Ik had het nog niet gezien en kan het ook niet weervinden. Ik heb het stukje toen ook zelf niet bewaard. Jammer maar ik kan het dus niet meer laten lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gemeente Almere
  Huldiging Spartathlon atlete Jannet Lange

  21-10-2010

  Spartathlon Op donderdag 21 oktober heeft wethouder Rene Peeters Spartathlon atlete Jannet Lange gehuldigd. Jannet Lange is de eerste Nederlandse vrouw die de Spartathlon heeft uitgelopen.

  De Spartathlon is een hardloopwedstrijd over 246 kilometer, die jaarlijks rond eind september wordt gehouden in Griekenland. In 1983 liep een groep Engelse atleten de gereconstrueerde route (aan de hand van geschriften van Herodotus); dit was het begin van één van de klassiekers voor ultra-marathonlopers. In 1984 werd de "International Spartathlon Association" (I.S.A.) opgericht, die ieder jaar dit evenement in september organiseert. Sinds de eerste wedstrijd hebben in totaal rond de 30 Nederlanders de Spartathlon uitgelopen. Tot nu toe had nog geen enkele Nederlandse vrouw de finish gehaald. Jannet Lange liep de Spartathlon binnen de gestelde tijdslimiet van 36 uur.

  De gemeente Almere is bijzonder trots op dit succes. Successen die belangrijk zijn voor de sport in onze stad, maar ook heel belangrijk zijn op ander gebieden. Als voorbeeldfunctie voor de jeugd, als ambassadeur voor de stad en als aantrekker voor bedrijven(op sportgebied). Aandacht voor (topsport)talent en koppeling topsport/bedrijfsleven zijn speerpunten in het Almeers sportbeleid.

  Jannet Lange kreeg van de wethouder een felicitatiebrief en een mooie bos bloemen .

  Bron: http://www.nieuwsbank.nl/inp/2010/10/21/R307.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Bob, Dat is hem! Geweldig dat je het opgezocht en gevonden hebt. Ik heb de link gewijzigd. Super bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen