dinsdag 23 april 2013

Elfbergenpad (Noord)

Op zoek naar een mooie trainingsronde kwam ik het Elfbergenpad tegen. Elf bergen in Nederland? Ik wist niet dat we die hadden? Dus was ik daar wel nieuwsgierig naar. Het is een ronde van 84 km op de Veluwe. Zag er mooi uit. Om zo vaak mogelijk te kunnen genieten van al dat moois deelde ik de route in tweeën, een Noordroute en een Zuidroute.
De Noordroute heb ik gisteren gelopen. En die viel niet tegen. Over de heide, door het bos, langs landerijen, langs de Doesburgse molen, de Koepel bovenop de Galgenberg, naar het middelpunt van Nederland welke bovenop de Lindenboomsberg is gelegen, door het Wekeromse Zand, door Otterlo en langs het Mosselpad waar mooie stenen liggen. Dat schijnt dan weer kunst te zijn.
Er zijn van die dagen dat je het gevoel hebt dat je eeuwig door kunt lopen. Helaas had ik deze keer niet zo'n dag en ik was dan ook blij dat ik na 44 km bij de auto was en het zand uit de schoenen kon gooien. Souvenir van het Wekeromse Zand en de mulle zandpaden op de heide.
In totaal 44 km gelopen met 5 bergen: de Drieberg, 's Gravenberg, Galgenberg, Lindenboomsberg en de Valenberg. Die zijn samen goed voor 230 hoogtemeters en dat geeft dus al aan hoe weinig ze voorstellen. De foto's kun je hier zien. De volgende keer heb ik dus nog 6 bergen tegoed. Ik ben benieuwd.

5 opmerkingen:

 1. 5 bergen in 44 km; blijven 6 bergen over in 40km
  Pfft, dat zal een zwaar tochtje worden, hopelijk heb je dan wel zo'n dag....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Omdat ik er twee lusjes van gemaakt heb mag ik de volgende keer nog 48 km. Maar dan moet ik nog wel een extra berg beklimmen omdat ik dus dat lusje gemaakt heb en mijn start/finish bovenop de Drieberg ligt. Die Drieberg zit voor mij dus in totaal 2x in het Elfbergenpad. En dan gaan het dus nog 7 bergen worden, kwam ik ook pas later achter. Slimme planning van me of niet dan? Snappie of spreek ik nu wartaal?
   De volgende keer ga ik de dag ervoor niet in de tuin spitten en geen tempotraining doen, dan heb ik vast een betere dag.

   Verwijderen