maandag 3 juni 2013

Naar Buiten

 Foto: Patrick (www.2wild.nl)

Als je van lange rechte wegen houdt zit je in Almere goed, zeg ik altijd. Het kost mij hier altijd moeite om een lange duurloop te doen en daarom loop ik die het liefst buiten Almere. Afgelopen week liep ik in Almere Buiten en dat is weer net iets anders. Almere bestaat uit verschillende kernen en één ervan heet Almere Buiten. Er bestaat ook een Almere Binnen maar daar wil je niet wonen want dat is de Penitentiaire inrichting. Daar heb ik ooit nog gewerkt maar was altijd blij dat ik na een werkdag weer naar buiten mocht.
De Almeerdaagse werd gehouden in Almere Buiten en dat leek me een mooie mogelijkheid om misschien nog wat leuke plekjes te ontdekken die ik niet ken. 
Eigenlijk is de Almeerdaagse een meerdaagse wandeltocht maar het is hier niet zo druk dat ik iemand lastig zou vallen als ik hem ga hardlopen. En wandelaars krijgen bij mij altijd voorrang bij een wandelevenement, kan ik er niet langs ga ik ook wandelen. Nooit problemen mee gehad. En ook deze week was dat niet het geval, ik kreeg alleen maar positieve reacties.

In totaal zijn er 6 dagen waarop je kunt wandelen maar je mag er ook minder. De afstanden staan ook niet vast, als je een keertje geen tijd of zin hebt doe je gewoon wat minder. En de starttijden mag je ook zelf bepalen. Vrijheid blijheid, ideaal dus om te combineren met andere bezigheden.

Voor mezelf heb ik er een beetje een mengelmoesje van gemaakt, een beetje van mezelf en een beetje van de Almeerdaagse. Drie dagen 25 km gelopen, één dag voelde ik me niet fit (gek hè, zo vlak na de 50 km van het Amsterdamse Bos) en liep 15 km en één dag had ik weinig tijd en liep ik ook 15 km. Eigenlijk een beetje weinig voor mijn doen maar gelukkig moest ik ook nog naar de start lopen en achteraf weer naar huis zodat ik er deze week toch nog een ultra bijsprokkelde.
Het ontdekken van nieuwe plekjes is goed gelukt, er zaten zelfs heel mooie plekjes bij die ik niet kende. Ik heb de Yakultfabriek van binnen kunnen zien en daar ook mijn darmflora weer op peil kunnen brengen, ik heb een dagkaart voor een fitnesscentrum gekregen zodat ik een keertje in een hip pakje voor de spiegel mijn spierballen kan bewonderen, ik heb warme chocolademelk in een winkel voor kampeerbenodigdheden gedronken en een mooi gooi-maar-in-de-lucht-en-klaar-is-Kees-tentje gezien en ik heb een stukje met Ben Mol mee mogen wandelen. Leuk om hem weer eens tegen te komen. Er waren meer dan genoeg toiletten en plaatsen onderweg waar je kon drinken en rusten (voor mij niet zo belangrijk maar voor de wandelaars natuurlijk wel want die zijn toch een stuk langer onderweg dan ik) en de mensen van de organisatie waren heel vriendelijk en behulpzaam. Kortom: een heel leuke manier om mijn eigen dorp eens met andere ogen te bekijken.

Eén dag liep ik niet mee in Almere want die dag werd ik verwacht in Loenen aan de Vecht, voor een echte wandel-wandeling. Ooievaars, veel water, leuke dorpjes, polder, lange rechte wegen maar dan wel anders dan in Almere en natuurlijk met Jack. Want lopen is leuk om alleen te doen maar wandelen doe ik liever samen.

5 opmerkingen:

 1. Dat klinkt als een leuke loop daar. Wat deed je nou in die yakult fabriek :-) Hahahaha. En dat hippe pakje wil ik wel eens zien ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je hebt er inderdaad wel een mengelmoesje van gemaakt....., maar wel lekker om eens zo bezig te zijn, lekker een beetje rommelen.
  Was je echt zo moe na dat stukkie van 50km, da's toch niet zo ver voor jou....
  Fijn wiekent, beetje van jouw type weer, lekker hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Jannet,

  Jouw positieve verhaal heeft me "geinspireerd" om dit jaar, als training, de Almeerdaagse hardlopend te gebruiken. Ga jij dit dit jaar ook doen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Rienk, helaas komt het dit jaar niet goed uit voor me om weer mee te doen. Misschien dat ik zondag (een gedeelte van) het parcours ga lopen maar niet de gehele Almeerdaagse. Leuk dat ik je heb kunnen inspireren. Ik hoop dat je het naar je zin zult hebben en een beetje goed weer. Geniet van het mooie Almere!

   Verwijderen
 4. Ha Jannet. Dank voor je tip. Ik heb genoten! Ondanks dat ik zelf in Almere woon toch weer nieuwe routes ontdekt. Nu via het "Rondje Amsterdam" en "Boxmeerdaagse" op weg naar de 100 van Winschoten. Gr. Rienk.

  BeantwoordenVerwijderen