zondag 11 januari 2015

De buit van 2014


Als je regelmatig ergens een wedstrijdje meepikt krijg je best veel nuttige spulletjes als herinnering.  In 2010 schreef ik er al eens over (dat kun je hier lezen) dus ik hoef nu niet meer te schrijven dat het me vooral om de beleving gaat en de herinneringen, ook al zijn die niet altijd goed. Deze keer wil ik het alleen over de materiele opbrengst hebben. Wat ging er in 2014 nou eigenlijk allemaal mee naar Almere?

Zo waren daar de bokalen: 5 stuks mocht ik in ontvangst nemen. In alle soorten en maten. Van klein naar groot, glanzend of niet, met en zonder oren en met en zonder deksel. Zelf heb ik het liefst met deksel want dat scheelt weer een heleboel stofnestjes die zich in de kelk verzamelen.
Niet alleen die 5 bokalen kregen een plekje op de kast, ook 2 hardlopende mannen (of vrouwen?), een Elwetritsch en een half peerd vergezeld van ome Loeks mochten daar plaats nemen. Het was natuurlijk niet echt een half peerd maar ik moest hem delen met Wilma omdat we een wedstrijdje samen liepen en dus ook samen finishten. We kozen daarom voor een co-ouderschap waar alle partijen nog steeds erg tevreden over zijn. Het peerd logeert nu om de beurt bij haar of bij mij.
De inwendige mens werd in 2014 verwend met 2 flessen wijn, 1 fles champagne, 1 energiereep, en uit Groningen kwamen mallebonen, een koek en een droge worst mee naar Almere. Allemaal broodnodige energiebronnen zodat ik weer even vooruit kan met lopen in 1 van de 7 functionele shirts die ik kreeg. Die gaan dan wel weer stinken maar gelukkig kreeg ik daarvoor 2 zakjes wasmiddel.
Normaal gesproken krijg je tijdens het lopen een spons bij een verzorgingspost maar in Duitsland deden ze het anders: daar kreeg ik er eentje mee naar huis, in de mooie vorm van een eendje. Heel handig bij het douchen. Niet alleen de kleding stinkt na het lopen, ik doe dat blijkbaar ook want ik werd geacht te douchen met ...water want ik kreeg dit jaar geen douchecrème. Gelukkig kan ik me daarna wel afdrogen met de mooie grote handdoek die me ter beschikking werd gesteld. En daarna worden de oksels nog eens nabehandeld met 1 van de 2 flessen deodorant die ik kreeg.
Als ik ga lopen moet ik natuurlijk ook veel spulletjes meenemen. Dat is geen probleem sinds 2014 want ik kreeg maar liefst 3 rugzakken. En die hebben van die handige vakjes waarin ik dan weer de 2 bidons kan meenemen die ik ook kreeg.
Ook de flora werd niet vergeten in 2014: ik mocht 5x een bos bloemen in de vaas zetten evenals 1 roos en ook nog een mooie zonnebloem. De zonnebloem is overigens bij iemand anders in de vaas terecht gekomen want als je in een hotel zit is dat niet zo handig.
Na het lopen werd er 5x een herinneringsmedaille om mijn nek gehangen en 1x een gouden NK medaille. Mogen jullie raden waar ik het meest blij mee was.
En ik mocht ook nog 7x een certificaat inlijsten, altijd leuk! Voor de koude voeten die ik evt. zou kunnen krijgen als ik naar mijn buit van 2014 zit te kijken kreeg ik een paar dubbelwandige sokken, eigenlijk bedoeld om geen blaren te krijgen maar ook lekker warm. En als ik na gedane arbeid dan eindelijk mijn moede hoofd te rusten wil leggen kan ik dat doen op een lichtgewicht reiskussensloopje, ook handig om mee te nemen als je een keertje in Frankrijk wilt kamperen.

Bovengenoemde buit kreeg ik natuurlijk niet voor niets, ik moest er niet alleen ver voor lopen maar ook nog betalen. Gelukkig dacht 1 organisator er aan om het uitrekenen van de kosten wat makkelijker voor me te maken en gaf me een rekenmachientje. En nu weet ik dus dat dit alles me slechts € 824,00 heeft gekost. Het werkelijke inschrijfgeld was meer maar ik kreeg ook nog een paar goed gevulde enveloppen omdat mijn concurrentes zo beleefd waren om mij voor te laten gaan.

2 opmerkingen: