maandag 14 november 2016

13-11-2016: Landgoed Appelbergen Marathon, Glimmen


'Hupsakee!', denk ik als ik op het knopje verzenden klik. Zo makkelijk is dat. Voor 2017 deed ik het nu al een aantal keer. Hupsakee, maal drie. Geen kunst aan, plannen maken terwijl je lekker warm achter de computer zit en niet over de consequenties nadenkt.
Deze hupsakee was voor de Landgoed Appelbergen Marathon en die naam heeft helemaal niets met een berg van dat gezonde stuk fruit te maken maar het slaat uitsluitend op het landgoed waar we omheen lopen. 

Omdat ik na mijn 6 uur in het A'damse Bos resp. luierde, op vakantie ging, een irritant lastige blaar opliep, weer eens een keer viel en dus noodgedwongen nog meer luierde, vond ik het wel weer eens tijd worden om de kilometers op te voeren. Dat luieren betekende overigens niet dat ik helemaal niets deed maar echt veel was het ook niet. Als hulpmiddel om mezelf weer in gang te trekken schreef ik me dus in voor deze marathon. Bij een officiële loop traint het net even makkelijker dan wanneer ik voor mezelf zou gaan lopen, zeker in de winter.
Deze winter houd ik geen winterslaapje want ik moet trainen voor mijn eerste doel van 2017, zo'n loopje dat je vreselijk leuk lijkt en waar je je, zonder daar goed over na te denken, voor inschrijft en daarna pas bedenkt dat je er wel de hele winter keihard voor moet trainen. Oeps...

Deze marathon is dus mijn eerste lange duurloop. Het stijve been waar ik over klaagde tijdens de 6 uur in het A'damse Bos is gelukkig wel weer verdwenen dus dat kan ik niet meer als excuus gebruiken. De regen die we op de heenweg hebben houdt gelukkig ook op en de hele marathon blijft het droog, had ik toch die regenjas niet aan hoeven doen. Maar toch is die wel lekker want echt warm is het vandaag niet.
Er staan slechts 5 mensen aan de start. We wachten nog een tijd op 2 deelnemers die wel ingeschreven zijn maar die uiteindelijk niet verschijnen. Van die 5 deelnemers ben ik de enige vrouw.
Yeah, gewonnen! Als ik de marathon uitloop, dat moet ik nog wel even doen. Gelukkig kost het me vandaag niet veel moeite. Ik heb nergens last van: niet van mijn stijve been, niet van de blaar en niet van de gevolgen van mijn val. Snelheid heb ik ook niet meer maar dat vind ik niet erg, ik loop de 7 rondjes lekker door zonder me te forceren. De eerste ronde lopen Bennie, Jos, Sjoerd en ik samen, wel zo handig want Sjoerd weet de weg. En daarna volgen nog 6 rondjes alleen waarbij ik soms in de verte Bennie nog zie lopen maar de afstand tussen ons wordt steeds groter. Eerst een stukje zand, dan een smal schelpenpaadje, een viaduct op en weer af, een klein stukje door Onnen (daar was ik nog nooit geweest), over het fietspad, een zandweg, het fietspad langs paviljoen Appelbergen en weer een klein stukje zand. Bij paviljoen Appelbergen hebben ze warme chocolademelk maar ik weet me te beheersen en loop er 7x langs zonder naar binnen te gaan, een hele prestatie! Het is een  mooi rondje en die mogen we 7 maal lopen. Ik doe er 4.01.02 over en word dus eerste vrouw. Bij de mannen wint Bennie de Vries.

De kop is er af, nu nog proberen de hele winter door te trainen. Een uitdaging op zich.


4 opmerkingen:

 1. Topprestatie zo uit je winterslaapje.. Soort van superhero, maar dan in het verre, stille, onbekende hoge noorden. (want daar was het dus, ergens in nowhereland....)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt die chocomel toch wel na de 7e ronde genomen of niet? Zou welverdiend zijn voor zo'n trainingsmarathon. Is dit een van die zgn. kleine marathons die georganiseerd worden om het aantal loopmogelijkheden te vergroten?

  Groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas, die chocomel heb ik niet meer gehad want ik was te lui om de 500 mtr. weer terug te lopen. Deze marathon is georganiseerd door de DFWrunners (www.dfwrunners.nl) die bijna elke week wel een marathon organiseren. Kleinschalig en heel simpel van opzet. Zo staat er een tafeltje met eten en drinken langs het parcour waarbij je je zelf bediend. Reden: de ene organisator loopt zelf mee en de andere is op het parcours foto's aan het maken.

   Verwijderen
 3. Top prestatie, Ik ben ook net weer bezig en heb een aantal hulpmiddelen om mijn prestaties te verbeteren tijdens het hardlopen. Dit motiveert mij weer om door te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen