zondag 29 januari 2017

28-1-2017: Sri Chinmoy Marathon, Amstelveen


Deze marathon is speciaal georganiseerd voor de Triple 7 Quest lopers die in 7 dagen 7 marathons op 7 continenten willen lopen. Deze marathon is voor hun de vierde, na die in Perth (Australië), Singapore (Azië) en Caïro (Afrika). Hierna wordt er door hun nog gelopen in New York (Noord Amerika), Punta Arenas (Zuid Amerika) en op King George Island (Antartica).
Ik hoef vandaag gelukkig niet zo ver te reizen om een marathon te lopen, Amstelveen is slechts een half uurtje rijden.

Het plan was om vandaag 50 km te gaan lopen. Inlopen, de marathon in 4 uur en dan nog uitlopen. Dat plan is prima gelukt behalve dan die marathon in 4 uur want die ging wat sneller dan gepland. Niet zo erg maar dat wordt dan wel afgestraft met uitloopkilometers met extra zere benen. Maar dat zie ik dan ook maar weer als een goede training om met zere benen te lopen. Die zal ik straks bij mijn 24 uur ook wel krijgen.
Deze marathon bestaat uit 8 rondjes om de Bosbaan met een inloopstukje om de marathonafstand compleet te maken. Op de Bosbaan wordt nog geschaatst. Dat kan vandaag nog maar toch lijkt het mij levensgevaarlijk. Gelukkig heb ik niemand door het ijs zien zakken.
In de eerste kilometers loop ik achter een groepje maar ik laat me iets afzakken omdat ik vind dat ze te snel gaan. Maar al gauw hang ik weer achter hetzelfde groepje omdat ze volgens mij langzamer zijn gaan lopen (of ging ik sneller?). Ik vind het niet prettig lopen en dus ga ik er voorbij en de daarna loop ik de hele marathon verder in mijn uppie. Helemaal niet erg, ik heb afleiding genoeg. Het is druk met wandelaars met en zonder hond, honden met en zonder baasje en het is leuk om naar de schaatsers te kijken.
Elke ronde worden we weer aangemoedigd door de vrijwilligers. Wat zullen ze het koud hebben, de temperatuur is wel hoger dan eerder deze week maar als je zo stil zit koel je toch flink af. Ik denk dat ze het zwaarder hebben dan de lopers. Hulde en hartelijk bedankt!

De eerste helft van mijn marathon gaat in 1.57.30 dus dat is dan schema 3.55 en daar kan ik best mee leven. Wel wat sneller dan de bedoeling was maar ik loop ontspannen en hoef niets te forceren. In de tweede helft gaat het echter sneller en mijn eindtijd komt op 3.51.41 uit.
Gelijk na mijn finish is de prijsuitreiking voor de tweede en derde vrouw, de eerste was zo snel dat zij waarschijnlijk al gedoucht is en bijna thuis. Ik ben derde en daar ben ik heel tevreden mee.

Maar dan....dan wordt het pas zwaar. Ik moet van mezelf nog 3,5 km uitlopen om die 50 km vol te maken en dat valt niet mee. AU, wat is het moeilijk om na even stil gestaan te hebben, weer op gang te moeten komen maar als ik eenmaal weer aan het lopen ben gaat het wel weer. Als een oud wijf, dat dan weer wel.

De foto's, die Jos gemaakt heeft, kun je hier zien.

2 opmerkingen:

  1. Mission accomplished dat geeft een goed gevoel toch?! Je hebt een mooie bodywarmer tegen de kou.

    Groetjes,

    Dorothé

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Was leuk om je weer even te zien. Je liep, niet helemaal onverwacht, een versnellingkje hoger dan ik, en dat zag er weer makkelijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen