maandag 9 januari 2017

8-1-2017: Elvis Presley Marathon, Groningen

Snowbird.

Even voor de duidelijkheid: ik haat de winter. Het liefst zou ik van november tot en met februari diep onder mijn dekbed kruipen en slapen om pas weer wakker te worden wanneer de krokussen met hun koppies boven de grond uitkomen. In de winter lopen is ook een noodzakelijk kwaad dus vandaar dat ik liever mijn Blue suede shoes niet aantrek en geen wedstrijden loop in die tijd. Maar nu is het anders, door mijn eigen schuld. It's now or never want ik heb me nl. ingeschreven voor een 24 uursloop op 25 en 26 februari. Dom, dom, dom want dat betekent dus dat ik nu veel moet trainen en geen winterslaapje kan houden.
Gelukkig valt het allemaal nog wel mee met de kou en nattigheid, deze winter, dus ik klaag (nog) niet. Ik loop op mijn gevoel: gaat het goed loop ik wat verder en als het niet gaat forceer ik niets en stop ik. Don't be cruel voor jezelf, is mijn motto.
Dat was ook mijn instelling toen ik deze marathon ging lopen, zeker toen ik het parcours zag. Op weg naar Groningen zag het er allemaal prima uit, schone wegen en zelfs een straaltje zon. Totdat we op het parcours kwamen want dat was nog niet ontdooid en lag voor de helft nog onder de gladde prut. Voorzichtig aan dus. Gelukkig wordt het naar verloop van tijd wel beter  maar er blijven rotte stukken waar het uitkijken geblazen is. Ik maak er maar een soort Fartlektraining van, als de weg goed begaanbaar is loop ik flink door en de gladde stukken doe ik heel voorzichtig. Sommige bochten zijn zo glad dat ik die voetje voor voetje heel voorzichtig neem. Als je dat maar volhoudt kom je ook wel aan de finish.
In mijn hoofd spookt wel een klein duiveltje dat zegt: 'als je valt ga je stoppen met deze ongein'. Maar gelukkig val ik niet en kan ik de marathon uitlopen.
Mijn eindtijd is 4.04.12 en daarmee is de Fame and fortune voor mij want ik finish hiermee als eerste vrouw. It feels so right! Elvis Presley kan tevreden over me zijn.
Deze marathon blijft Always on my mind.

2 opmerkingen:

 1. Mooi motto heb je voor je trainingen. Die ga ik lenen en die fartlek heb je goed uitgevoerd om toch op deze tijd uit te komen. Complimenten.

  Groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De reis naar het ijzige noorden heeft wel een prachtig mooi plaatje van de snowbirds opgeleverd, en, oja, natuurlijk ook weer de eeuwige roem van de 1e plaats bij de dames.
  En, natuurlijk weer prima gelopen, en overeind gebleven!

  BeantwoordenVerwijderen