maandag 20 maart 2017

19-3-2017: De (5tot)50 van Krimpen, Krimpen aan den IJssel

Na mijn mislukte 24 uur in Espoo ben ik behoorlijk chagrijnig geweest. En heel eerlijk gezegd baal ik er nog steeds van. En dat niet alleen, ik maakte me ook zorgen. Maakte, verleden tijd dus, want na vandaag heb ik weer iets meer vertrouwen in mijn longen en lijf. Deze 50 van Krimpen zou mijn 200e ultra worden en ik zou het wel heel vervelend vinden als dat de laatste zou zijn, of dat hij heel slecht zou gaan. Maar gelukkig was dat niet het geval, de longen werkten vanaf het begin netjes mee, zo netjes dat ik na 4 rondjes zelfs ging geloven in een Sarah-PR terwijl dat toch echt niet mijn bedoeling was geweest bij de start want ik wilde deze 50 km alleen maar lekker lopen.

Dat lekker lopen deed ik ook tot ik op mijn Garmin keek want die gaf na 4 rondes (5 km per ronde) aan dat ik al bijna 400 meter te veel had gelopen. Ow....poep! Voor de start was ons gezegd dat het parcours een extra lusje zou krijgen omdat het anders te kort zou zijn maar juist dat lusje maakte het parcours dus te lang! Dat zei mijn Garmin tenminste, ik weet ook wel dat je je daar niet op moet verlaten maar toch ging het wel in mijn hoofd malen.

Hadden we dat lusje misschien alleen in de eerste ronde moeten lopen? Nee vast niet want het pijltje stond er nog steeds. Ik begon toch wel een beetje te twijfelen maar zag voor mij ook iedereen netjes het lusje lopen dus deed ik het ook maar. Tot in de zesde ronde, toen zag ik iemand het lusje overslaan. Zou hij voor zichzelf aan het trainen zijn en niet meedoen aan de loop? Ik wist vrijwel zeker dat hij wel meedeed en begon er steeds meer van te balen. Zal je zien dat ik geen Sarah-PR ga lopen vanwege dat kl...lusje. Ik begon me er steeds meer aan te ergeren en na 30 km was mijn motivatie dan ook behoorlijk ver te zoeken. Misschien krijg ik nooit meer een kans om dat PR te verbeteren, ik word ook een dagje ouder hè?

Het lusje bleef maar in mijn gedachten malen maar toch liep ik hem netjes elke ronde zoals was aangegeven, met tegenzin maar ik deed het wel. En die wind hielp ook al niet echt om me te motiveren. Ik had er geen zin meer in om er tegenin te beuken, die wind hadden we in de tweede helft van het rondje steeds tegen en af en toe stond ik bijna stil. Gelukkig waren het steeds maar kleine stukjes dus dat kan ik niet als excuus gebruiken. Jammer.
Het rondje zelf was best mooi met veel water en bossen en een klein stukje langs de bebouwde kom. Het meeste over fietspaden, een stukje schelpenpad (dat lusje dus) en over een heerlijk zacht verend bospaadje. De verzorging was na elke 5 km met sportdrank, water, bananen, rozijnen en ontbijtkoek. Helemaal prima maar ik kon het gewoon even niet op waarde schatten. Het lekkere lopen was niet meer het hoofddoel, ik was alleen nog met dat stomme Sarah-PR bezig. Alsof je daar gelukkiger van zou worden. FOUT Jannet! Je was hier om het goede loopgevoel terug te krijgen, weet je nog?
Pas in de laatste ronde kon ik mezelf weer oppeppen om weer wat meer door te lopen en het nog leuk te vinden ook. De laatste ronde ging weer net zo snel als rondjes 3, 4 en 5 en ik liep zelfs toch nog een Sarah-PR. Maar waar het om gaat is dat ik mijn 200e ultra afsluit met een goed gevoel, mijn lijf heeft zich heel keurig gedragen en dat is -letterlijk en figuurlijk- een hele opluchting voor me.

Mijn nieuwe Sarah-PR is sinds vandaag 4.39.17 en daarmee werd ik derde vrouw.
De foto is  genomen door Maurice Koree, waarvoor dank!

2 opmerkingen:

 1. Het zijn maar 3 cijfers 2 O O maar onvoorstelbaar tweehonderd ultra's. Van harte gefeliciteerd met je prestatie. Ook met die van de dag een Sarah-PR én 3e plaats maar vooral met je goede gevoel en de opluchting over je lijf.

  Groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 200 ultra's. Unglaublich eigenlijk. En dan te bedenken dat je zo af en toe ook nog wel eens een maratonnetje tussendoor doet.
  En ik maar zeuren dat mijn 100e totaal niet dichterbij lijkt te komen....
  En dan ook nog eens een Sarah-PR neerzetten. Zou het Wahnsinnig Gut benoemen! Gratuliere!

  BeantwoordenVerwijderen