maandag 3 april 2017

2-4-2017: Lentemarathon, Amstelveen

Deze marathon stond al enige tijd op mijn wensenlijstje maar omdat ik eind februari een 24 uur liep en daarna eerst wilde afwachten hoe het herstel zou gaan had ik me niet ingeschreven. Inschrijven zou mogelijk zijn tot 31 maart dus ik had genoeg tijd. Dacht ik, maar toen ik me na mijn 50 km in Krimpen wilde inschrijven bleek dat de inschrijving al op 5 maart gesloten was. Nou ja, jammer dan, dan niet. En ik dacht er verder ook niet meer aan. Tot ik afgelopen vrijdag een berichtje van Wilma kreeg met de vraag of ik nog wilde lopen want ze had een startnummer voor me. En dan konden we meteen gaan oefenen met samen lopen want we hebben een gezamenlijk project. Dat project moet nog een naam krijgen maar voorlopig houden we het op YinenYanglopenlang. Dat terzijde, maar ik had dus een startnummer! 
Voor de start bleek dat ik dat nummer ook nog kon overzetten op mijn eigen naam dus dat was helemaal mooi. 

Yin (Wilma) en Yang (ik dus) zouden dus gaan samenlopen met als plan een eindtijd van 3.59. Maar we noemen onszelf niet voor niets Yin en Yang want we doen altijd alles verschillend. Vandaar dat we dus ook wilden oefenen om samen te lopen want zo makkelijk is dat voor ons niet. Wilma knalt hem er altijd flink hard in en ik start meestal rustig. We kozen vandaag dus voor een middenweg en knalden hem er heel rustig in. Nou ja, een beetje rustig dan.
Na 5 km concludeerde Wilma dat we mooi op schema lagen maar volgens mijn gegevens lagen we toen al bijna 1,5 minuut voor op dat schema. En die voorsprong werd alleen maar groter en groter. Maar we liepen beiden heerlijk en hadden het prima naar ons zin dus hielden we dit tempo aan. Soms liepen we zelfs helemaal synchroon.  Dat is voor ons doen wel heel bijzonder.
We babbelden wat met bekenden en onbekenden en genoten van de prachtige route en goede verzorging. Het enige minpuntje wat we konden bedenken is dat de sportdrank wel heel erg op water leek. Volgens ons had die wat minder verdund gemogen of was het toch gewoon water? Maar dat was dan ook het enige want verder was het allemaal perfect geregeld. Zelfs het weer hadden ze voortreffelijk geregeld en deed de naam Lentemarathon helemaal eer aan.
Ons tempo bleef tot het einde toe te hoog maar zonder problemen finishten we in 3.50.07. Ons plannetje voor die 3.59 is dus wel een beetje mislukt en toch ook weer niet want het samen lopen ging boven verwachting goed en daar ging het vandaag om.

Deze marathon is echt een aanrader. Niet te druk (en ik hoop dat dat zo blijft maar ik betwijfel het), een heel mooi parcours en alles prima geregeld.

Rest mij nog om één iemand te noemen want dat heb ik beloofd: René Schoen. De enige die zei dat ik (en dus niet mijn loopstijl!) er goed uitzag en die netjes mijn boodschap aan zijn trainer heeft doorgegeven. Dank mijn vriend! 

2 opmerkingen:

 1. Nou, dat heeft de Oranje Equipe netjes gedaan. Ben wel benieuwd wat Yin en Yang gaan uitspoken...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat grappig dat jullie zo verschillend zijn en toch samen willen lopen.

  Jullie zien er lentefris uit op de foto. Ik ben benieuwd naar jullie duoplannen. Proficiat met deze geslaagde inloper in ieder gevsl.

  Groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen