woensdag 14 augustus 2013

13-8-2013: Alfred Hitchcock Marathon, Drouwen

                   Foto: DFWrunners

Surfend op het internet kwam ik weer eens bij de DFWrunners terecht en zag daar deze Alfred Hitchcock Marathon. Nou heb ik helemaal niets met die enge meneer Hitchcock maar het was eindelijk weer eens een bosmarathon en daar heb ik des te meer mee. Op maandag teruggekomen uit het mooie Limburg waar Jack en ik voor de vierde keer de Heuvelland4daagse gewandeld hebben (4x42km), snel de tas leeggegooid en een stukje proberen te joggen. Ik heb er meestal geen problemen mee om na een lange wandeling weer te gaan hardlopen maar deze keer ging het voor geen meter. Op dinsdag dus vroeg vertrokken naar Drouwen om daar nog een stukje in te kunnen lopen. Ging ook voor geen meter dus die marathon kon alleen maar meevallen. 
Ik weet niet wat voor horrorscenario meneer Hitchcock voor mij in petto had maar het eerste rondje ging ook al niet zoals het volgens mij zou moeten. En het begon ook nog eens te donderen en te regenen. Wat een rotgeintje van die Hitchcock. Gelukkig zette het onweer niet door en de regen hield ook op. Het parcours bestond uit 12 rondes van 3,5 km en was geheel op zandpaden en door het bos. Volgens Ronald zou er een man bezig zijn om het zand op te hogen en vlak te maken. Het ophogen was wel gelukt maar het vlak maken? Dat was niet te zien, de helft van het parcours bestond uit tractorsporen. En met de regen werd dat modderig en zoog het aan je schoenen.
Toch ging het lopen na 2 rondes bij mij wel beter. Oké, er zat lood in mijn benen maar daar kan ik wel mee lopen. Dat heb ik wel vaker geoefend. Tot 23 km ging het zelfs wel goed. Maar toen had meneer Hitchcock bedacht dat hij die mooie grote donkere wolk boven onze hoofden wel eens kon leeggooien. Vervelende man, die Alfred. Het parcours zoog dus weer fijn aan mijn schoenen en het lood in mijn benen voelde ik ook flink. Maar ook dat ging weer weg en ik kon weer gewoon doorlopen. Alleen het 11e rondje ging wat zwaarder maar dat mag. De 12 ronde ging gelukkig weer als een zonnetje en ik kon zelfs nog versnellen en een negatieve split lopen. De eerste helft ging in 1.58.30 en de tweede helft in 1.57.16, eindtijd 3.55.46. Daarna nog een paar km uitgelopen tot het weer begon te regenen.

Op de terugweg naar huis had meneer Hitchcock nog een verrassing voor me in petto, een enorme hoosbui waarbij ik geen hand meer voor ogen kon zien. Niet handig als je in de auto zit. Ik zei al, ik heb niets met die enge meneer Hitchcock. Ik vind het maar een nare man maar de marathon was mooi!.

1 opmerking: