zaterdag 3 augustus 2013

Twee dagen bij de Boxmeerdaagse


De Boxmeerdaagse is een 9-daagse georganiseerd door Willem en Annemarie. Tijdens die 9 dagen worden er afstanden gelopen tussen 42 tot 46 km. Standplaats is Boxmeer waar je bij Annemarie en Willem kunt overnachten. Elke morgen word je dan naar de start gebracht en loop je weer terug naar Boxmeer, elke dag een andere route. Zo simpel kan het zijn. En zo verschrikkelijk leuk. Omdat ik de Barbarossa etappenlauf al had gelopen heb ik niet alle 9 dagen meegedaan. Slechts 2 dagen was ik van de partij. En daar heb ik nu wel een beetje spijt van want ik was er graag alle 9 dagen bij geweest.

De eerste dag dat ik meeliep was op dinsdag 30 juli. Dit was voor de 9-daagselopers de vierde dag. De start was in Helenaveen, voor mij weer een nieuwe naam want hier had ik nog nooit van gehoord. Ik was niet van plan om er een wedstrijd van te maken maar wilde er een gezellige training van maken. Daarom sloot ik me aan bij het oranje team: Willem, Regina en Jack. Omdat ik dus kilometers wilde maken pakte ik af en toe een heuveltje mee, testte de paardenhindernisbaan (veel te hoog dus dat ging niet echt op een elegante manier) en liep stukken heen en weer zodat ik de mooie omgeving van beide kanten kon bewonderen. En dat ontlokte Annemarie de vraag of ik wel wist dat ik voor maar 45 km had betaald? Annemarie zorgde zelf ook nog voor drie (van de vier) verzorgingsposten waar we onder andere brood met ei, komkommer, knakworsten, vla, koekjes, cola, water, thee en sinas kregen. Ik moest dus wel extra kilometers lopen om die calorieën te verbranden.

Na 6 uur 51 waren we alweer terug in Boxmeer waar de drankjes al koud stonden. Officieel was de afstand 44,8 km, voor mij werden het er ongeveer 52. Omdat ik voor de extra kilometers niet bij hoefde te betalen zal ik niet vertellen dat Willem minstens 200 meter van het parcours afgesneden heeft.
Willem had er weer een mooie route van gemaakt met bos, meertjes, dorpjes, veel dieren en bloemen. En dat kun je op mijn foto's zien: hier.

De tweede dag dat ik mee mocht genieten was op vrijdag 2 augustus. Ik had voor de gelegenheid ook maar een oranje shirt aangedaan anders val ik zo uit de toon. Nu hoor ik er helemaal bij en dat gebeurt me niet vaak.
Je bent nooit te oud om te leren want vandaag leer ik het dorp de Rips kennen. Hier is de start en dan lopen we weer terug naar Boxmeer. Er waren 8 dappere deelnemers die de warmste dag van dit jaar met een temperatuur van 36 graden trotseerden. Voor de start eerst een interview met omroep Brabant, daarna op pad. Gelukkig het meest door de bossen en dus veel schaduw. Wel zwaar want we moeten regelmatig door kuithoog gras. Ik wil vandaag weer wat extra kilometers maken dus probeer weer wat heen en weer te lopen maar op vele plekken lukt dat niet omdat het te smal is om in te halen. Geeft ook niets want het is ook eigenlijk te warm om me uit te sloven. Bij de eerste verzorgingspost staat omroep Brabant er weer. Nog een interview en we moeten achter een auto aanlopen van waaruit de cameraman beelden maakt van de benen van Willem Mütze en mij. Daarna mogen we weer verder in ons eigen tempo. In Oploo lopen we met z'n allen nog even het dorp in, op zoek naar een verkoelend ijsje maar dat hebben ze hier niet. Pas op 2,5 km voor de finish zijn er ijsjes te koop maar dan hebben Jack en ik er geen zin meer in en dus lopen wij door naar de finish waar ons een koud biertje en een verkwikkende douche wacht.
Officieel was de afstand vandaag 42,8 km maar ik wist er met enige moeite 48,8 km van te maken.

Mijn foto's van deze dag zijn hier te zien en het filmpje van omroep Brabant zie je hier (tussen 1.50 en 2.30 zijn wij in beeld)

6 opmerkingen:

 1. Aan de foto's te zien heb je erg veel plezier gehad Jannet. Het contrast met de bakkende strandplakkers in het filmpje van omroep Brabant is wel erg groot ;-).

  groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat waren weer 2 mooie loopjes bij Willem.
  En ondanks de hitte, toch weer opvallend makkelijk gelopen en "gewoon" ook extra kms gelopen.
  En loopze alvast bij de Bosbaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt weer als een geweldige ervaring. Filmpje was grappig. Wat een opwippend watertasje had die ene man trouwens die achteraan liep. Lijkt me erg vervelend lopen. Op naar het volgende avontuur weer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jannet,

  Zag dat je op 31 december ook meedoet aan de Oliebollenmarathon in Boxmeer.

  Ik ook. Woon zelf ook in Almere. Ms idee om elkaar mee te rijden als het schikt?

  We kennen elkaar van de 50 mijl van Sint Annen.

  Kwam je overigens laatst (lopend) tegen achter het kasteel van Almere. Maar volgens mij was je in gedachten verzonken:) Groet, Rienk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Rienk,
   Ik ken je nog wel hoor :-) Maar ik kan me niet herinneren dat we elkaar bij het kasteel tegen zijn gekomen. Ik hoor wel vaker van mensen dat ik niet goed oplet en ze niet groet.
   Wat betreft Boxmeer, ik weet nog niet voor 100% zeker of ik ga maar als ik wel ga is samen rijden een goed idee. Mijn man is ook van plan om te gaan dus dan is het misschien een goed idee dat wij rijden?

   Verwijderen
 5. Ha Jannet.
  Vat ik niet persoonlijk op hoor:) Is goed! Heb je een idee wanneer je weet of je deelneemt?
  Mijn (rechtstreeks) emailadres is rienkenjanine@upcmail.nl.

  Groet,

  Rienk.

  BeantwoordenVerwijderen