zondag 20 juli 2014

19-7-2014: Midzomeravondmarathon, Diever


Toen ik vorige week schreef dat ik een nieuwe lijst met Sarah-PR's wilde gaan maken had ik natuurlijk al een paar wedstrijden in mijn gedachten waar ik dat zou kunnen gaan doen. Eén ervan was de marathon van Diever. Nou heb ik me de afgelopen weken behoorlijk suf getraind (juli en augustus worden gebruikt voor een TFFR training) maar heb nauwelijks snelheid getraind, ben oud en het zou warm worden dus de excuses voor een evt. slechte tijd zijn ruimschoots aanwezig. Dat het warm zou worden was eigenlijk alleen maar fijn want in Frankrijk verwacht ik volgend jaar ook enige warmte. En ik heb wel voor hetere vuren gestaan. Bovendien is de start om 5 uur 's middags dus in de loop van de race zal het wel een beetje afkoelen. De thermometer geeft 35 ˚C aan maar het parcours ligt voor 80% in de schaduw dus dat scheelt al gauw een graad of 5. Er staat een beetje wind maar die is ook warm. Toch staan er 53 deelnemers aan de start van deze mooie marathon.

Ook zijn er nog een 10, een 20 en een 30 km maar die starten de andere kant op. Daar kom ik later pas achter maar gelukkig stond ik wel voor de goede startlijn. Daar ontmoet ik ook Egbert Top weer eens. In 2010 liepen we het grootste gedeelte van het Rondje Waddenzee samen. Dat is voor mij iets heel bijzonders want ik loop graag alleen. Maar met Egbert ging het toen heel goed. We noemden hem Toppertje. Waarom? Omdat hij het is natuurlijk! 


Vlak na de start schiet hij weg en pas in de 2e ronde zien we elkaar weer. Onder minder leuke omstandigheden want hij staat, samen met nog een aantal mensen, bij een vrouw die onwel is geworden. Omdat er genoeg hulp aanwezig is lopen Toppertje en ik samen door. Later hoorden we dat er gelukkig niets ernstigs met de vrouw aan de hand was. Toppertje en ik lopen de hele verdere marathon samen en het is weer net als toen in 2010. We praten over van alles en nog wat maar kunnen ook samen zwijgen. 

We worden bijna gek van de borden waar plaatjes op staan van overheerlijke ijsjes maar hebben geen geld bij ons om er eentje te kopen. Misschien maar goed ook anders had ik nu nog op een terrasje zitten likken aan zo'n koude lekkernij. 
We genieten van de prachtige ronde maar mopperen ook over de rottige klinkertjes bij het hunebed en het hete stuk asfalt wat daarna volgt. 
Luisteren naar de geluiden van de natuur en vinden het heerlijk dat er niemand anders lijkt te zijn dan alleen wij tweeën. 


Bij de verzorgingsposten nemen we ruim de tijd, hij een beetje meer dan ik want hij kent iedereen en moet even bijkletsen. Ik wandel dan rustig door en wacht tot hij zich weer aansluit. 
We ergeren ons allebei aan de soppende geluiden van onze schoenen, eerst die van hem en als die zich eindelijk stil houden beginnen die van mij. Te veel water overheen gegooid.
In de laatste ronde zijn we allebei toch wel een beetje moe, ondanks het rustige tempo wat we lopen. Maar samen uit samen thuis, en na 4.07.55 uur gaan we samen over de finishlijn. Ik krijg meteen een bos bloemen in mijn handen gedrukt voor mijn eerste Sarah-PR plaats bij de vrouwen. Dat geeft dan weer zelfvertrouwen dat je op mijn leeftijd dus ook nog een marathon kunt sjouwen. En dat rijmt dan weer.....
Tot slot wil ik de organisatie van deze mooie marathon bedanken voor de prima verzorging onderweg. Ik was even bang dat de marathon misschien afgelast zou gaan worden i.v.m. de warmte maar dat is gelukkig niet gebeurd. Er werd een extra verzorgingspost geregeld waardoor we dus 4 posten op een ronde van 10 km hadden. Ook dank aan alle vrijwilligers die bij die posten voor ons klaarstonden, zij zijn nog langer dan de meeste deelnemers bezig geweest. Chapeau! 

3 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd Sarah Jannet en dat met die warmte...Lekker zo en trots op je.
  XX Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Jannet,

  Allereerst gefeliciteerd met je verjaardag en welkom aan deze kant van die lijn.... het leven gaat er gewoon verder heb ik zelf ondervonden. Je vorige blog miste is dus omdat de WP-reader soms wat feeds mist, dus mijn felicitaties zijn wel wat laat maar niet minder gemeend. Lekker dat je gelijk in uitzonderlijke omstandigheden (zonder ijs met 35 graden) toch zo'n mooie tijd neerzet. Ik ben blij dat het nu iets minder warm is overigens. Loop ze en groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo, Sarah-PR nr 1 is een feit, gefeliciteerd dan maar.
  leuk loopje daar in Diever en warm (heet?) was het, lekker rustig aangedaan; dus deze PR zal er de volgende loop wel weer aan gaan, want stelt natuurlijk helemaal niks voor......

  BeantwoordenVerwijderen