maandag 29 juni 2015

Tour de France Footrace 2015, week 1

Dit is een overzicht van waar we ons deze week bevinden. 

Dag 1, 28-6-'15: Paris> Mondeville,  61,215 km

Wat een dag! Eerst met de metro naar de Notre Dame, dan wachten tot we om 10 uur mochten starten. Met de hele groep begeleid door Thierry op de fiets (jammer dat hij de weg niet goed wist) met een gemiddelde van 6km/uur 19 km gelopen tot de volgende officiële start. Pas om 13.00 dan op pad voor nog eens 43 km.  Warm! Het was 34 graden en wij mochten alles in de volle zon lopen met als gevolg dat iedereen naar de vaantjes is gegaan. Laten we het maar aktief acclimatiseren noemen. Voor mij betekende dat weer kramp. Bij de finish kreeg ik een biertje en daar werd ik ook nog eens misselijk van. Hadden Peter,Wilma en ik gisteren nog onze eigen tenten opgezet,vandaag ploften we neer in de tent van de organisatie. En dat beviel zo goed dat we dat nu steeds gaan doen. Met Dave erbij hebben we dan ons eigen Hollandhouse.
Het eten en de wegmarkeringen zijn overigens prima. Dat is ook altijd maar afwachten.

Dag 2, 29-6-'15: Mondeville  > Veneux-les-Sablons,  46,01 km
Vandaag heb ik gelukkig geen last van de dag van gisteren. Deze dag wil ik rustig lopen want het is weer warm. De hele dag loop ik in de buurt van Jenni en we finishen tegelijk. Woord van de dag is voor mij sel, ofwel zout. Bij elke verzorging neem ik er veel van en spoel het weg met een halve liter water. Geen kramp gehad.
Komende 2 etappes gaan lang en warm worden, meer dan 80 km bij 35 graden.
Rustig aan dus en flink aan de sel.


Dag 3, 30-6-'15: Veneux-les-Sablons > Migennes,  83,852 km
HEET! 34 graden en vrijwel alles in de zon gelopen. Drinken, drinken, drinken. Ik denk dat ik zeker wel 10 liter naar binnen heb gewerkt en nog de hele tijd dorst en de hele dag niet geplast. De verzorging is om de 10 km, daar drink ik zo veel mogelijk en neem nog een liter mee voor onderweg. De verzorgingsposten zijn perfect met fruit, brood, snoepjes, koek en drinken. Ruim voldoende. Oja, en natuurlijk ook zout want dat heb ik echt wel nodig. Sinds ik dat bij elke post neem heb ik geen last van kramp meer.
Door de warmte is het vandaag weer een slagveld. Dave komt uitgewoond binnen, omdat hij niet tegen warmte kan moest hij wandelen en daardoor kreeg hij last van een oude blessure.

Dag 4, 1-7-'15: Migennes > Avallon,  82,164 km
Een dag om heel snel te vergeten. Samengevat: eerst verkeerd gelopen met de hele groep, toen gevallen, toen aangevallen door een hond, toen nog een keer verkeerd gelopen en daarna de laatste 30 km met Jenni in de overlevingstand naar de finish. De laatste 10 km kwam daar Wilma ook nog bij. Wat was ik blij dat die 2 topmeiden bij me waren. Zo konden we elkaar er doorheen slepen.
De schade van mijn val was: schaafwonden en een gekneusde knie. De schade van de aanval van die kolerehond was gelukkig alleen een kapotte broek. Het baasje interesseerde het allemaal niet veel, die deed net of er niks gebeurd was en liep door. Kl...zak.
Mag ik dan na zo'n dag na de finish janken? Ja,dat mag ik.
Peter is vandaag uitgevallen met een blessure, ook dat nog. Hopelijk kan hij later weer meedoen.

Dag 5, 2-7-'15: Avallon  > Château-Chinon,  57,748 km
Zo'n dag dat je denkt dat je een fijne korte etappe hebt en dus snel klaar bent, dat je er dan achter komt dat er meer dan 1000 hoogtemeters inzitten, dat het zo heet is dat het asfalt smelt en aan je schoenzolen blijft plakken, dat je heuvelop geen kracht hebt doordat de hitte die uit je lijf heeft geslagen, dat je niet heuvel af kunt omdat je knie stijf, dik en pijnlijk is, dat je naar een koude douche verlangt en de camping alleen warme douches heeft, dat de luchtvochtigheid zo hoog is dat je kleren van 2 dagen geleden nog steeds niet droog zijn. Zo'n dag dus.....En dan is Dave ook nog eens uitgevallen.

Dag 6, 3-7-'15: Château-Chinon > Étang-sur-Arroux,  49,009 km
Weer een korte etappe maar ook 800 hoogtemeters. En eindelijk liep ik weer eens lekker. De knie voelde een stuk beter en we hadden meer schaduw. Ik durf wel te zeggen dat ik lekker gelopen heb. En dan ook nog een relaxmiddag. Ik denk dat ik hier nog even blijf.
Peter heeft deze etappe weer mee gelopen. Dave heeft het geprobeerd maar is toch weer gestopt.


Dag 7, 4-7-'15: Étang-sur-Arroux > Digoin,  62,635 km
Ik  vind die warmte nu echt niet meer leuk. Het maakt het lopen zwaar, ik kan niet slapen en doordat je niet goed door kunt lopen duurt het lang voor je bij de volgende verzorgingspost bent. En omdat je dus langzamer loopt heb je tussen de etappes ook minder rust. Onderweg heb ik ook steeds honger dus vandaag bij het ontbijt een extra banaan en eitje mee genomen. Maar verder heb ik niets te klagen, de routes zijn mooi en de mensen super aardig. Vandaag 63 km gelopen en dat ging redelijk, alleen in het laatste dorp geen pijlen meer gezien. Gelukkig heb ik de routes in GPS.

Dag 8: 5-7-'15: Digoin > Cublize,  89,043 km
De route van vandaag is iets ingekort en wordt nu 86 km, nog lang genoeg.
Onderweg zie ik een thermometer die 36 graden aangeeft. Het ding hangt in de schaduw.
Rustig gestart want de 900 hoogtemeters van vandaag zitten in de laagste 35 km. Het gaat goed en 9 km voor de finish haal ik Wilma en Hiroko bij. Wilma gaat met me mee maar Hiroko moet afhaken. Om mezelf een doel te stellen zodat ik door loop zeg ik tegen Wilma dat ik binnen de 12 uur wil finishen en dat lukt ons ook makkelijk ondanks dat Wilma in de laagste km dizzy wordt.
Het was een zware dag vandaag maar wel een erg mooie route.

Nog 2 leestips:
Op www.kijkopsteenbergen.nl komt elke dag een verslag van Peter Suijkerbuijk.
Op http://loopje.home.xs4all.nl/hg/blogjes/FootDeFrance.html kun je lezen hoe Wilma haar Tour beleeft.


12 opmerkingen:

 1. Kijk, inmiddels op weg en ook al geacclimatiseerd.
  Hij gaat lekkr, keep going Jannet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. én nu al een verslagje, je overtreft jezelf!
  zet 'm op Jannet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toppie, de kop is eraf en nu op weg naar je avontuur. Geniet ervan, loop verstandig zoals Jannetde L. altijd doet en ik ga je iedere dag volgen in je dagboekbloc. Muy suerte, mi amiga, saludos Regina.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Jannet, goed om te zien dat je naast het lopen ook nog tijd hebt om een stukje te schrijven, Super! Een goede beslissing van jullie om je eigen tent niet meer op te zetten. Jullie kunnen alle energie beter gebruiken om te lopen. Zet 'm op...en blijf gezond...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me een heftig begin van zo'n tocht maar je bent heel nuchter en ervaren, dus je zult je wel niet zo gauw gek laten maken.

  Keep going, groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie update, en nu lekker in je ritme....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt allemaal heel verleidelijk Jannet - hou het hoofd koel en veel succes de komende dagen! En bedankt ook voor de leestips.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lijkt me bijzonder zwaar met die hitte! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oei wat heftig allemaal. Ik hoop dat het letterlijk bergaf en figuurlijk nu bergop voor je mag gaan. Daar duim ik voor.

  Groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
 10. O, hèhè, ik zie nu pas dat je je post hebt aangevuld - maar misschien heb je dat ook wel pas vandaag gedaan. Over je valpartij en de aanval van onze trouwe viervoeter had ik elders al gelezen - en ook iets over de bijbehorende tranen (ja, je mag). Heftig, heftig, allemaal. Voor mij voldoende motivatie om me morgen aan een (in mijn geval) ingekort Rondje Amsterdam te wagen ondanks de voorspelde 35+ gr C - als jullie onder zulke omstandigheden 'je ding doen,' kan ik ook wel eens 'buiten mijn comfortzone' treden (aargh!).

  Hoe dan ook: "En eindelijk liep ik weer eens lekker," lees ik. Da's mooi! Keep up the good work. And the good spirit! Jullie allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ha Jannet, goed om te lezen dat je weer eens 'lekker liep', wat dat dan ook maar inhoudt gezien de omstandigheden. Maar het feit dat je ook nu nog steeds de tijd vindt om je Blog bij te werken is een goed teken. Leef met je mee. Zet 'm op...en blijf gezond...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Il faut suivre sa pente, à condition que ce soit en montant. Het allerbeste gewenst. Lien en Jan (België)

  BeantwoordenVerwijderen