vrijdag 19 juli 2019

21-7 t.m. 3-8-2019: Holland Ultra Tour (HUT)

Van 21 juli tot en met 3 augustus doe ik mee aan de Holland Ultra Tour (HUT), een etappeloop door eigen land. In 14 dagen lopen we bijna 900 km. De afstanden per dag liggen tussen 45 tot 78 km, gemiddeld zo'n 64 km/dag. Alle informatie over deze etappeloop kun je op de site van de HUT lezen. Zoals altijd zal ik weer proberen om dagelijks een verslagje te plaatsen.

20-7: Ontvangst op de camping in Amsterdam.
De meeste deelnemers ken ik al van andere etappelopen. We zijn met 20 lopers waarvan 6 vrouwen. Het is een internationaal gezelschap en omdat de meesten Engels kunnen spreken en verstaan zal dat de voertaal van de komende weken worden. Iedereen krijgt een roadbook, een shirt, een drinkbeker, een schriftje met pen en €30,00 zakgeld. Dat zakgeld is voornamelijk om de veerponten onderweg te betalen maar je mag er natuurlijk ook iets lekkers voor kopen (en dan dus naar de overkant zwemmen). Ik vind het nu al leuk!
(De foto is gemaakt door Björn Paree).

21-7: Amsterdam – Leiden, 64 km
Eindelijk zijn we dan vertrokken! De eerste 16 km lopen we gezamenlijk door Amsterdam. Met de nodige rustmomenten omdat Björn foto's van ons maakt. Na die 16 km gaan we voor  onszelf verder. Wilma loopt sommige stukken met mij mee. Helaas is ze het stuk tussen 35 en 55 km voor mij niet bij te houden, dat stuk is langs de Kaag met alles wind tegen. Na 45 km wissel ik het lopen met wandelen af want het is warm en ik wil mijn krachten niet verspillen, hierna mag ik nl. nog 13 dagen lopen.